mandag 26. april 2010

Visuelle ord for visuelle uttrykk.

Designkravene mine har jeg skrevet. en liten utdypning av disse føler jeg er nødvendig nå. De praktiske kravene står ennå, den må være stødig, tåle å sittes på, klatres på og den må kunne vaskes. De visuelle kravene har vert veldig vage til nå, det er disse jeg skal forklare nå.



Jeg har som dere ser her på bloggen hatt en utvelgelsesprosess som har vert veldig retnignsgivende for meg. den siste prosessen har vert å velge mellom de tre modellene jeg har laget.




Valget falt på den rytmiske firkanten. I sine stive, geometriske rektangler kan man leke med skygge, indre form, aktivisering av flate, og de imaginære linjene som kan oppfattes som organiske former fordet om utgangspunktet er sterkt geometrisk.








Negativ form, aktivisering av flate og imaginære linjer, rytme og kontrasten mellom det geometriske og det organiske.

Hvordan lager de imaginære linjene spenning sånn at vi opplever en ting som en form. Trenger alle flater aktiviseres for at et uttrykk skal være spennende? hvor mye må man overdrive og underdrive for å få til de tingene man vil?

når jeg tenker på denne formen, så husker jeg et eksempel jeg så bli laget da jeg deltok på NM i snø og is i 2006.

 
http://www.snyfestivalen.no/default.asp?cmd=100&action=1&View=5&aar=2005&ID=20 

Her hadde kunstnerne, Dag Larsen og Tron Arild Pedersen, en tanke om å lage elvebåten i negativ form. den fungerte veldig fint når man satt på huk, og så inn i formen på den måten som det bildet der viser. Det som gjorde den vanskelig å oppfatte var oppløsningen man så når man så den fra andre vinkler.

 http://www.snyfestivalen.no/default.asp?cmd=100&action=1&View=5&aar=2005&ID=19

Denne oppløsningen kan ha to utfall, enten understreker den budskapet eller så oppløses budskapet. Jeg ønsker å undersøke i mitt tilfelle når formen er oppløat, og de imaginære linjene ikke er linjer mere, og om det er noen vinkler som er vanskeligere å oppfatte imaginære linjer på enn andre.

Rytme er selvfølgelig en del av det stripete uttrykket. tanken om å variere mellomrommet, tykkelsen osv må tenkes og vurderes. lager dette kanskje for mye lek for øyet? Da dette skal være et stuemøbel kan den ikke være helt uharmonisk fordet om den skal være spennende. Skal rytme bare understrekes i linjene, eller skal andre ting også tas igjen så man får en rytme?

Skal jeg lage noen "spenningshull" i flatene, eller skal disse være flate? hvordan vil produktet oppleves om det tettes igjen, eller åpnes inni, men ikke helt ut? Hvile negative former jobber jeg med da?

Et annet stikkord er volum. kan den kommunisere god plass, dårlig plass, hvor stor skal den være? hvor stor skal den gi inntrykk av å være?

Hvordan vil jeg ha det?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar